Hej!

Publicerad den 2 maj, 2013 i Det goda livet | 6 kommentarer

Så nu är det dags. Äntligen kör jag igång med min blogg. Tack vare Daniel Holm Jalvander, min snälla vän, på Mer Reklam fick jag en väldigt fin blogg 🙂 Tack snälla! Här är hans hemsida www.merreklam.se om ni är nyfikna.

Min tanke med bloggen är att förhoppningsvis inspirera till kul träning, god mat och nyttigare varianter när sötsuget slår till.

Då jag själv lever med Whiplash, Fibromyalgi och Artros hoppas jag även kunna visa att det går bra för mig att träna med dessa hinder.

Jag kan aldrig säga hur någon annan ska göra, utan kan bara förklara min smärta och mitt liv.

14 dagar sedan min sista operation(och 21 dagar sedan den innan)och startade igång med mina klasser i måndags. Nu kört 4 klasser på 3 dagar och än så länge sitter kärringens knän stabilt. Dock tar jag inte ut mig 100% än. Kör fortfarande rehab och har några regler från läkaren som jag försöker hålla mig till. Jag sa: försöker.

Sådan frustration när hjärtat säger: kör järnet, men kroppen säger: försiktigt. Nu lyssnar jag på kroppen, men utmaningen blir på varje klass när hjärtat hör musiken och ser deltagarna.

I förrgår blev suget för stort och bakade GI-muffins med bonusdottern Easy. Recept kommer.

Innan mina operationer bestämde jag mig för att se om -+ konceptet funkar bra när man ligger stilla i sängen. Det är så jag lever mitt liv när jag tränar.

- och + betyder att jag ser till att intaget(+) ligger på lägre än träningen(-). Alltså ska jag äta godis på kvällen(+) tränar jag lite hårdare på dagen( -)

Så om man nu ligger stilla största delen av dagen blir detta en utmaning. Men då jag sätter mina PT-klienter på utmaningar hela tiden var det nu alltså dags för mig:

Resultatet blev:

Start 4/4

Mage(vid naveln) 81

Stuss 100

Höft 83

Lår 62

Slut 29/4

Mage 79

Stuss 100

Höft 82

Lår 60.5

Nu sluttestat och jag går tillbaka till vanliga livet. Träning och god mat(och annat gott). MUMS!

 

Det tog sådan himla tid att lära sig (någorlunda ;)) hur det funkar att använda bloggen så inte lång text i dag 🙂

Liten förklaring av vissa delar av bloggen:

Varje vecka kommer Veckans inspiration. Detta kan vara en person, en händelse eller annat som inspirerar mig.

Månadens utmaning som jag vill att ni utmanar er i. Kan vara en övning, en handling, en tanke.

Klasser och event kommer jag anteckna om det är något event på gång eller om jag kommer hoppa in och vikariera någonstans.

Jag önskar er alla välkomna och hoppas ni ska gilla allt strunt jag skriver. Förhoppningsvis finns det några kloka ord i min röriga hjärna.

Kram

Tessan "Terror"(smeknamn jag fått från deltagare på mina klasser;))

 

  6 kommentarer

 1. Å va kul att få följa dig i en blogg! Välkommen till den världen! 🙂

 2. Bra inledning på din nya bloggkarriär! Lycka till! 🙂

  • Tack Kajsa! Då jag inte är en teknisk person är det definitivt en utmaning! 🙂

 3. Detta var mer än vad jag visste om dig, otroligt spännande! Jag var tvungen att googla på fibromyalgi för jag hade aldrig tidigare hört om det och det verkar vara en riktigt elaking 🙁 tycker du är starkast i världen och alltid är så glad och positiv även fast dessa dumma sjukdomar är där och drar. Hejja bästa Tessan!!

  • Tack Sofie 🙂 Det är en lurig sjukdom då man inte ser den. Men sen har jag nog ett rejält pokeransikte också.....oftast 😉
   Ni ger mig så mycket glädje att jag ibland glömmer smärtan, så tack till dig och alla andra i min närhet. Ni är min medicin!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: