Ingemar Oscarsson

Publicerad den 19 maj, 2013 i Veckans inspiration | 0 kommentarer

Ingemar är en av mina inspirationer. Han ser inte vad han inte kan, utan tittar framåt, mot sina mål och vad han kommer kunna. Varje gång jag ser honom träna på gymmet blir jag glad. Med sin starka hand fixar han så andra handen greppar fast i handtagen på vikterna. Med en beslutsamhet som sällan skådats pressar han sig att köra en extra repetition och utvecklas därför i en otrolig takt. Jag känner sådan ära att jag fått träna honom och få sett hans vilja och envishet på nära håll. Jag hoppas att ni, precis som mig, kommer känna att han inspirerar er.

Här är en del av texten från SATS Magasin som intervjuat honom om hans resa:

"Det kom från ingenstans. Plötsligt ville högerhanden inte släppa taget. Jag blev inte rädd, mest förvånad och efter tio minuter släppte det. Men jag förstod att något var fel så jag ringde efter ambulans. På Danderyds sjukhus konstaterade läkarna att jag fått en TIA, samma symtom som stroke men som går över. Jag skulle få åka hem men då fick jag en riktig stroke, en propp i hjärnan, som gjorde mig förlamad i höger arm och ben.

Det innebär självklart en stor sorg och en stor förändring i mitt liv. Mycket av det som var viktigt för mig kan jag inte göra längre, som att skjuta och spela gitarr. Men det är bara att anpassa sig till de nya förutsättningarna. Jag blev kvar på sjukhuset i drygt tre månader, två av dem satt jag i rullstol. Rehabträningen handlade mycket om att lära mig att gå igen. Som tur är hade jag tränat en hel del innan jag fick stroke så träning i sig var inget nytt för mig. Jag vet att det ger resultat. Efter ett och ett halvt år efter min stroke var jag tillbaka på SATS Märsta där jag har varit medlem i flera år. Det är ett litet center där alla känner alla så det blev ett varmt mottagande från personalen och medlemmarna."

"När jag träningscyklade på sjukhuset fick sjukgymnasterna lyfta upp mig på cykeln och spänna fast min fot. Nu tar jag mig upp själv och trampar utan hjälpmedel. Jag är på SATS tre gånger i veckan och kör bröst, rygg, mage och benpress."

"Jag har utvecklats både i styrka och rörlighet. Också socialt betyder träningen mycket, på centret finns mina vänner. Sjukgymnasterna tycker det är toppen att jag styrketränar. Att jag tränat tidigare har hjälpt mig väldigt mycket, det och att jag har en så stark vilja att komma tillbaka. "

531464_348427831938830_2037428155_n

Kommentera

%d bloggare gillar detta: