Leif Johansson

Publicerad den 16 juni, 2013 i Det goda livet, Veckans inspiration | 2 kommentarer

Månadens inspiration är min fantastiska far. Även om han inte varit min pappa hade han varit en inspiration.

Han har drabbats av så mycket de senaste åren, men har aldrig givit upp. Trots allt han råkat ut för, finns han alltid här för familjen.

Vid 50 års ålder, efter många år av hårt arbete, fick han inom ett år diabetes, reumatism, högt blodtryck, högt kolestorol och fel på ögonen(förändringar i gula fläcken som kommer leda till att han förlorar sin syn). För ca tre år sedan fick han en stroke som orsakades av cancer.  Efter många komplikationer är han nu frisk från cancern, men kroppen har verkligen tagit stryk.

Under hela kampen höll han humöret uppe oftast, på gott och ont. I våra ögon sa han att allt var bra, vilket gjorde att vi antagligen inte alltid insåg hur allvarligt det var. Det var vid ett fåtal tillfällen jag såg hans skräck, rädsla och sorg. På ett sätt önskar jag att han hade delat med sig av sin oro så vi hade kunnat stötta honom mer, men jag beundrar även hans styrka.

Han lever med sin svåra smärta från reumatismen varje dag, men låter den inte stoppa honom från att leva. Hans envishet och positiva tankesätt har lärt mig att se till vad du kan göra i livet istället för vad du inte kan göra. Ibland är dock hans envishet lika illa som min och vi gör saker som kroppen kanske inte gillar 😉

Han är en sådan fantastisk pappa och människa. Det finns nästan ingen sorg som inte försvinner när han ger mig sin stora bamsekram. Han är en sådan inspiration för mig i min smärta. Tack för att du finns pappa!

pappa och jag

Självklart är jag otroligt stolt över att ha en underbar mamm också. Hon är varm, omtänksam och ställer alltid upp för sin familj. En riktigt bullmamma 🙂 Denna månades inspiration är min pappa, men mitt livs inspirationer är mamma och pappa och jag tackar dem för allt de gett mig och min dotter i livet och fortsätter ge. Jag älskar er!

    2 kommentarer

  1. Åh så fint skrivet bästa Tessan! ❤️ Älskar att läsa din blogg, du inspirerar och motiverar mig och många andra det är jag helt säker på!

    Puss och Kram Fia

Kommentera

%d bloggare gillar detta: