Sommaraktivitet- Baka hälsobröd med dottern :)

Publicerad den 3 juli, 2013 i Mums | 0 kommentarer

Liten bakdag med dottern och det blev GI-muffins och hälsobröd. Tänkte ni kanske ville testa brödet, så här kommer det 🙂

 

Hälsobröd

5 dl Grahamsmjöl

5 dl Filmölk

2 dl Kruskakli

2 dl Kornkross

1 dl Hela linfrön

1 dl Solrosfrön

1 tsk Bikarbonat

Kanel, kardemumma, salt efter egen smak 🙂

Rivna morötter(jag brukar riva hälften grovt och hälften fint)

Blanda allt och lägg i form. Silikonformarna från IKEA tycker jag är suveräna. Lossar bra från brödet.( Använder även IKEAS silikonformar för muffins när jag bakar GI-muffinsen. De fastnar annars lätt i vanliga formar.)

Topping: Valfritt. Jag använder olika varje gång. Pumpafrön, linfrön, chiafrön.

Skicka in det i 175 grader i nedre delen av ugnen mellan 60-70 min.

Själv gillar jag att ha det i frysen när brödsuget kommer 🙂

Ett litet knep är att dela brödet när det svalnat. Lägg dem separat en stund i frysen och därefter i påse tillsammans. Lite rörigt förklarat men jag hoppas ni förstår 🙂

Lycka till!!!

Ps. Till skillnad från många andra som bloggar är jag inte duktig på att fotografera, så ni får stå ut med de här 😉

 

HälsobrödetHälsobröd

Kommentera

%d bloggare gillar detta: