Helglyx till vardags. Fräsch hamburgare!

Publicerad den 9 september, 2013 i Mums | 0 kommentarer

Till helgen vill man njuta av den lite mumsigare maten=lite mindre hälsosamma. Sådan är i alla fall jag 😉 Bland det godaste som finns då är hemmagjorda hamburgare. Då kör vi en hamburgare med bröd och en utan. Men när man vill lyxa till det till vardags har vi bara med sallad. Självklart fyller man hamburgaren med de grönsaker man gillar ex.tomat, gurka, lök etc. Ibland byter jag ut ketchup mot tzatziki eller så kör jag bara med grönsaker. Jag tycker personligen tzaziki är godare och fräschare än ketchup. Salladen ska det dock vara antingen isbergssallad eller ska man lyxa till det ordentligt, krispsallad. Mmmmm!! Jag bearbetar fortfarande sambon till att göra kycklingburgare. Färsk kycklingfärs är lätt att hitta i affären och är ibland billigare än vanlig köttfärs. Operation övertalning fortsätter......

Testa gärna! Vill du få med lite hälsosammare kolhydrader i denna rätt, gör ugnsrostade grönsaker till i fall du brukar ha pommes frites. Släng i det barnen och ni gillar. Vi brukar introducera nya grönsaker. Ibland med mer succé än andra gånger 😉 Rödbetor var väldigt populärt och även ugnsrostad broccoli. Men som sagt, exprimentera gärna. Jag har aldrig olja när jag ugnsrostar. Slänger bara i grönsaker och kryddor i hög värme. Funkar perfekt och barnen märker ingen skillnad 🙂

 

hamburgare

MUMS!!

 

 

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: