Gröt á la Terror

Publicerad den 28 oktober, 2013 i Det goda livet, Mums | 0 kommentarer

Börjar märka att min älskade bonusdotter slarvar med frukosten igen. Vet att då är det bara att förbereda min specialgröt igen. Enkelt för henne att slänga in i micron på morgonen och ger henne energi för dagen. Sen blir det ofta 1-2 kokta ägg bredvid också 🙂

Hennes hjärna behöver, precis som våra två andra barn, energi för att orka skolan. Här kommer mitt recept på en god gröt. Handlar mycket om att höfta så ha förståelse 😉

 

1/3 fiberberikad havregryn eller vanliga havregryn

1/3 rågflingor

1/3 dinkelflingor

Linfrö och solrosfrön i den mängd du själv gillar. Jag gillar massor med linfrön 🙂

Jag varvar smaksättningen mellan kanel och kardemumma. Min sambo gillar inte gröt utan salt i så för husfridens skull slänger jag i lite av det också 🙂

torkad frukt. Brukar välja aprikos som jag klipper i. Den är en av de torkade frukter som oftast inte har tillsatt socker i. Annars är det väldigt gott med tranbär också. Jag använder torkad frukt eftersom jag inte har sylt. Det ger mig lite sötma. Sötman blir ännu bättre eftersom det kokar med resten av gröten.

För att det ska bli så enkelt som möjligt på morgnarna förbereder jag en stor glasburk. De tar den mängden de vill ha och slipper blandas allt varje gång. Mycket praktiskt 🙂

Gröt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: