Te, te och ännu mer te

Publicerad den 10 oktober, 2013 i Det goda livet, Mums | 2 kommentarer

Jag har en svaghet, förutom god mat och sött 😉 . Jag är barnsligt förtjust i rött och grönt te. På morgonen dricker jag grönt och på eftermiddagen och kvällen blir det rött. Beroende på vem som vaknar först, får antingen min sambo eller jag te/kaffe på sängen. För sambon gäller STARKT kaffe och för mig grönt te. Inte påse, utan lösvikt. Och téet ska vara i en stor kopp! Efter en liten promenad på Haga i Göteborg, köpte hon en stor kopp till mig från en liten söt butik som bara säljer hjärtprodukter. Det är kärlek.

Det har blivit som en hobby. När jag är ute och reser smiter jag gärna in i en tebutik och shoppar loss. Köpte även en vattenkokare.

Är du nyfiken på att gå från svart te till rött och grönt rekommenderar jag att börja med Rooibos sk.rött te med några slags bär. Liten kuriosa: Rött te är inte te egentligen. Det är bark. Lukta innan du köper. Med rött te är det inte lika viktigt hur länge den ligger i vattnet. Grönt är känsligare och kan få en besk smak när man glömmer tiden 🙂

 

Här är ett axplock av min tekärlek 🙂

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

    2 kommentarer

  1. Håller med dig, älskar te och för min del gäller främst grönt men även kryddte. Rooibos har jag liite svårt för med men till advent och jul är det gott med chai rooibos. Nu senast när jag beställde från Grön gåva slank det med två påsar med ingefärste och lakritste, lite spännande 🙂 Har även ett hibiskuste som jag fick av min svägerska som reste till Egypten för något år sedan. Det kan varmt rekommenderas i förkylningstider med lite citron och honung i 🙂 Som du beskriver så ska grönt te endast dra någon minut, annars blir det inte gott. Vattnet får heller inte vara för varmt (ca 85 grader har jag läst någonstans) för då går de nyttiga antioxidanterna om intet. Kan användas åter igen men smaken lakas ur något. Det är en hel vetenskap det här med teer, men det finns väl inget härligare än en stor kopp te så här års 🙂

    • Får ta med mig lite av mitt gröna te till dig så du får testa 🙂
      Hoppas vi ses på söndag på Zumban!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: