Menisk eller inte menisk. Det är frågan….

Publicerad den 11 januari, 2015 i Det goda livet, Träning | 2 kommentarer

Fredagens ortopedbesök blev intressant och positivt. Efter lång tids värk i vänster knä var det dags att kolla vad som är fel. Förstod att mina två knäoperationer i höger och vänster inte skulle räcka. Redan då såg de att menisken var skadad. Kom in till Björn på Ortopediska huset som varit fantastisk. Leon hängde på lika glad som alltid och log stort åt läkaren. Lille charmtroll!
Efter att ha förklarat när och var jag har ont fick jag svaret "du gör vad sa du???". Nu kan man tro att det var min vilda Zumbadans som fick honom att reagera, men nej. Det var "jag får ont när jag kör knäböj och utfall".
"Therese, du får aldrig göra det igen!! Dina knän klarar inte det! Du kommer bli sämre då!"
Med nervös röst och lätt mumlande i hopp om att han kanske inte hör mig säger jag "så då kanske du blir arg om jag berättar att jag anmält mig till Göteborgsvarvet 2015?!" Ler ett nervöst leende och väntar på explosionen.
"Nej, springa är inga problem!"Så ler han stort.
Så glad jag blev!
Göteborgsvarvet here I come!!!! 😀

Min förslitning i knäna är så kraftiga och ligger på ett sådant ställe att jag inte kan göra stora rörelser med mina knän, men så länge jag tränar och springer med en successiv ökning och rätt styrketräning så ska varvet gå bra 🙂

Nu misstänker dock ortopeden att min meniskskada förvärrats, så jag har precis kommit från magnetröntgen. Björn har dock en sån skön inställning. Därför är jag inte orolig.
"Therese, är det menisken så opererar jag det lätt så kan du sticka och styrketräna dagen efter."

Nu väntar jag med spänning på nästa steg i min träning. Operera menisk och sen börja springa inför Göteborgsvarvet eller direkt börja springa inför Göteborgsvarvet.
Kan detta vara året då jag äntligen kan bocka av denna dröm? 🙂

    2 kommentarer

  1. Vilken härlig ortoped! Och härligt besked! You go girl!!

  2. Bra kämpat

Kommentera

%d bloggare gillar detta: